Palasimme eilen mökkeilemästä Pieliseltä. Olimme siis koko perheen voimin mökkilomalla. Termi loma on tässä se kysymysmerkki, sillä äiti on vähän väsynyt. Kahdeksasta yöstä kaksi oli normaalia, ja muut Peppi-kulta heräili sitten kahden tunnin välein. Liekö ollut syynä vieras paikka, valoisuus vai mikä. Viime yö omassa sängyssä oli taas parempi, kiitos pimentävän rullaverhon!

Uusia taitojakin on sitten opittu. Varpaista on tullut kivat kaverit, niiden oleminen pitää joskus tarkistaa myös yöllä. Juhannuspäivän kunniaksi Peppi aloitteli kiljumista, ja mökillä viimeisenä iltana harjoitteli päristämistä. Kirjuminen onnistuu tosi hyvin, mutta päristäminen ei. Vatsallaan Peppi nostaa takapuoltaan ylös suoristamalla toista jalkaansa. Ja eilen, kun pidin häntä sylissä, hän ojensi jalkansa suoriksi - nousi tavallaan seisomaan - sylissäni. Joten loppujen lopuksi ei taida olla ihmekään, ettei yöllä malttaisi nukkua, koska on nii-in paljon tekemistä.

Imetyksestä sen verran, että edelleen täysimetyksellä mennään. Ikää on nyt siis 4 kk 3 vko 1 pv. Nyt olen asettanut tuon 5 kk välietapiksi, sillä Peppi näyttäisi olevan valmis kiinteisiin. Kun me muut ruokailemme, hänkin mussuttaa, ja jo pidemmän aikaa hän on seurannut hyvin tarkasti meidän muiden syömistämme. Pieniä makuannoksia olemme Pepille jo antaneet, ja hän on kovasti innostunut niistä. Avaa suutaan kuin pikkuinen linnunpoikanen. Mutta pitää miettiä vielä asiaa sitten, kun tuo 5 kk tulee täyteen, ja olemme käyneet neuvolassa puntarissa.