Toissapäivänä Pepin alaikeneen ilmestyi ensimmäinen pikkuinen hammas. Käytännössä ien oli vasta vähän auki ja reiästä näkyi jotain ientä tummempaa. Mutta sormella kokeiltaessa hammas tuntui selvästi! En tiedä liekö hampaassa vika vai missä, mutta viimeiset kaksi yötä ovat olleet ihan outoja. Ekan neljän tunnin unipätkän jälkeen ollaan herätty puolentoista tunnin välein. Huoh, vähän väsyttää... Toissailtana korvasin kyllä iltapuuron mustikkapuolukalla, ja sekin saattoi aiheuttaa vatsavaivoja.

Eilen alkoi sitten muskari. Peppi oli vähän hämmentynyt, kun näki pitkästä aikaa muita samanikäisiä vauvoja. Ihmettelin kuinka hyvin alle yksivuotiaat jaksavat 45 minuutin pituisen musiikkituokion. Yhdesti Pepiltä meinasi hermo mennä, kun eräs vauvakaveri yritti nousta seisomaan Pepistä tukea ottaen. Mutta ei kai tuo ole ihmekään.

Tänään on sitten 6 kk neuvola, joka meidän tapauksessamme on 6 kk 1 vko 5 pv neuvola. Viisaat terveydenhoitajat kun varaavat nuo ajat siten, ettei käynneille tulisi kovin pitkiä välejä. Seuraava neuvola on vasta 8 kk iässä.