Omituiset yöt jatkuvat. Viimekin yönä heräsin ainakin kolmesti. Tai neljästi. En ole varma. Luultavasti yöheräilyt johtuvat hampaiden puhkeamisesta, sillä päivisinkin Vauva on ollut tavallista enemmän sylittelyä kaipaava. Yölläkin herätessään tuntuu kaipaavan vain viereen, ei niinkään vaikuta olevan nälkäinen.

Toisaalta ruokailukin on hieman muuttunut. Tänään neljättä päivää on soselounaan ja iltapuuron välissä hedelmävälipala. Neuvolassa suositeltiin ottamaan lihat ruokavalioon melko pian, joten se tapahtunee tällä viikolla.

Tiesin kyllä, että Peppi on kasvanut kovasti edellisestä mittauksesta, mutta tulos oli kuitenkin hieman yllättävä: 11360 g ja 72,6 cm. Siis reilusti yli 11 kilogrammaa. Jättivauva... täytyy kyllä nostaa hattua terveydenhoitajalle, joka ei sanonut painosta mitään, vaan kommentoi vain Peppiä neutraalisti ikäisestään kookkaammaksi.

Tänään sain viimein tilattua Pepin ensimmäisen puolen vuoden valokuvista kuvakirjan. Pedanttina luonteena viilasin kuvien asemointeja liikaakin, ja kirjan koostamiseen kului useita tunteja. Toivottavasti kirja näyttää hyvältä eikä sisällä kamalasti kirjoitusvirheitä.