Vauva-asiaa

Aivan ihanat säät tänä viikonloppuna! Aurinkoista, vaikka hieman viileää säätä.

Eilen kävimme ostamassa Pepille kuomurattaat, vaikka Mies oli sitä mieltä, että äidille ne enemmänkin ovat. Tähän saakka Neiti on ulkoillut isoveljensä 11 vuotta vanhoissa Brion perusvaunuissa, jotka ovat jo auttamattomasti liian ahtaat. Pikkuisenkin jos Neiti jaloilla otti vauhtia kopan jalkopäästä, niin heti pää meni vinoon. Mutta uusissa rattaissa on mainio köllötellä. Eilen kävimme testiajossa, ja rattaat ovat hyvät työntää hiekkatielläkin.

Lupasin taannoin, etten kirjoita enää nukkumisesta, mutta sen verran mainitsen, että viime yö sujui mallikkaasti. Puolenyön aikaan Neiti heräsi, mutta otin vain viereen, johon hän nukahti parissa minuutissa laulun ja silittelyn saattelemana. Sitten laitoin hänet omaan sänkyynsä. Varsinaiset yösyönnit olivat sitten klo 2.10 ja 5.25, tosin neuvolan mukaan yö taitaa kestää vain klo 5 saakka, joten yösyöntejä oli oikeastaaan vain yksi. Viimeisen kerran maitohetki oli klo 7.25, ja herätys 8.30.

Pepin vauvanpuhe on ihan mahdotonta. Välillä tavut lipsahtavat oikeille paikoilleen, jolloin muodostuu ihan oikeita sanoja. Tämän hetkinen suosikki on auta-auta-auta. Hänestä on myös yhtäkkiä tullut tavattoman sosiaalinen mummojen naurattaja. Tähän viikkoon saakka Peppi on vierastanut sellaisia vieraita ihmisiä, jotka tulevat liian lähelle tai ottavat liian tiivistä kontaktia. Nyt taas kaikki kontaktit saavat hänet virnuilemaan ja kikattamaan. Ihme juttu.

Neulomusasiaa

Pepin uusien villahousujen toinen lahje on jo valmis ja toinen juuri puikoilla. Nagano ei ehkä mikään maailman paras valinta ollut tähän tarkoitukseen, sillä se tuntuu aika karhealta. Mutta ehkä se menee, koska eiväthän nämä paljaalle iholle tule, eivät siis ole vaippavillikset vaan ulkoilua varten, ja voihan housut vaikka lanoliinittaa jos siltä tuntuu. Sukkasato on minun osaltani jumissa, saa nähdä saanko enää yksiäkään sukkia aloitettua saatika sitten valmiiksi.