Tänään vihdoin ja viimein aloitin ommella tossuja Pepille. Ostin viime viikolla tikkikangasta vuoriksi ja Marimekkoa päälliseksi. Piirsin kaavat ja leikkasin kankaat. Aloitin ompelun. Jaahas, olin sitten leikannut kappaleet vain yhteen tossuun. Niinpä niin ja tietysti, onhan maanantai.

Leikkasin toisen tossun kappaleet ja jatkoin ompelua. Tarkastelin syntynyttä tossua, ja huomasin, että olen ommellut systemaattisesti kaikki neljä pohjakappaletta väärinpäin. Ilmankos tossut näyttivät omituisilta! Ja eikun purkamaan. Ennen purkamista ja uudelleen ompelua sovitin kuitenkin tossuja saajan jalkaan ja - yllätys yllätys - ne olivat tiukat pohjeista, halkio ei yllä kiinni. Niinpä niin, se on sitten maanantai.

Mutta tossumalli on kiva, joten teen toiset hieman väljemmät. Voinhan käyttää näitä kauppareissuilla ja leudoilla keleillä, tai ne vaikka jollekulle lahjaksi. Tossuista puuttuu vielä tampit, joten ehkä lisään ne, ja laitan kuvan tossuista tänne ihailtavaksi. Sillä söpöt niistä tuli kuitenkin!

Taidan saada tänään Sukkasadon kolmannet sukat valmiiksi. Jesh! Sitten aloitan neuloa niitä villahousuja, ennen kuin tulee talvi. Pitää muistaa tällä kertaa katsoa jo etukäteen, etteivät purista pohkeista.