Ensimmäisen - tai oikeastaan toisen - syntymäpäivän lähestyessä pikkuneitimme on oppinut uusia kujeita. Ensimmäinen syntymäpäivä on kai se jolloin synnytään. Silmänisku

Viime viikolla olivat hoitopaikassa leikkineet laululeikkiä, jossa tehdään ns. kissauintiliikettä. Peppi oli tehnyt myös porukan mukana. Hoitaja oli lievästi sanottuna innoissaan ja kehoitti harjoittelemaan kotona viikonloppuna. Eihän se kauhean hyvin vielä onnistu, mutta yhden kerran kädet menevät toistensa ympäri.

Pepillä on sellainen tikasauto, jossa on puhelimen näppäimet. Tyttömäiseen tyyliin hän työntelee autoa pitkin lattiaa ja pöristää. Tämäkin taito lienee opittu hoidossa, sillä meillä kukaan ei ole hänelle näyttänyt.

Eilen, kun olimme menossa kylpyyn, jätin tytön hetkeksi alasti seisomaan kodinhoitohuoneeseen, kun laitoin hänen vaatteensa pyykkikoriin. Samassa huomasin, kuinka hän pissii seisoaltaan ja kuinka pissakaari osuu suoraan isonveljen luistinkassiin. Muuten yllättävän terhakka suihku, ihan kuin pikkuisilla pojilla. En olisi uskonut.

Tänään kun annoin Pepille juotavaa joka kulauksen jälkeen kuului "aahgr" tai jotain sellaista epämääräistä, joka ei varsinaisesti ollut aah, mutta ei myöskään argh. Selvisi, että iskä oli eilen vähän "opettanut".

Ainoa uusi temppu, joka on tyttömäinen nähtiin eilen. Neulomukseni oli vahingossa pudonnut lattialle. Tyttö oli napannut sen, ja oikeaoppisesti kilkutteli pyöröpuikon päitä toisiaan vasten. Aivan mainio näky! Tänään, kun jatkoin neulomustani - josta muuten tulee avaimenreikäkaulaliina Ullan ohjeella - Peppi tuli sovittamaan kaulaliinaa omaan kaulaansa. Ihanaa sekin!