Varoituksen sana: tässä kirjoituksessa ei sitten käsitellä neuleita.

Tällä viikolla minulla alkoi opetus, joten neulomiselle jää vielä vähemmän aikaa seuraavat kahdeksan viikkoa. Vaikka yritänkin tehdä kaiken opetukseen liittyvän valmistelutyön työpaikalla, kummasti se luentomappi näköään kassiin eksyy.

Täällä on nyt hiihtolomaviikko, ja esikoinen on mummolassa. Pepin hoitajakin oli kaksi päivää lomalla, joten Peppi oli varahoidossa. Vaikka Pepin ilme oli näkemisen arvoinen, kun maanantaina hoitopaikka ei ollutkaan se tavallinen, hyvin hän taas oli hoitoon sopeutunut. Huomenna hän pääsee oman hoitajansa luo, se varmaankin ilahduttaa Peppiä kovasti. Ja hoitajaa, joka viime viikolla melkein vieräytti pari kyyneltä kertoessaan, kuinka kiintynyt hän pikkuneitiimme on.

Peppi kävelee jo tosi hyvin, jopa villahaalari, toppapuku ja -kengät -yhdistelmässä ulkona. Kiipeileminen on vasta ajatuksissa ja aikeissa, ja kauhulla odotan sitä, kun hän oppii sen taidon, sillä silloin tietää mihin äipän ja iskän aika menee iltaisin ja viikonloppuisin. Sanoja ei ole tullut lisää, mutta puhetta hän ymmärtää paljon. Hän esimerkiksi osaa laittaa apinan kärryyn sitä pyydettäessä ja lähtee edeltä pesemään pyykkiä siitä puhuttaessa. Tällä hetkellä Peppi on kiinnostunut koirista. Missä tahansa hän vain näkeekin koiran, niin heti alkaa kuulua "hau-hau". Toisinaan myös possut haukkuvat, mutta ei se mitään. =) Viikonloppuna ensimmäisen kerran hän myös reagoi kaupan leluosastolla; olisi ottanut mukaansa sievän vauvanuken ja keräilyhepan (Schleich), joista jälkimmäisen hänelle ostimmekin.

Olen yrittänyt keskustella Miehen kanssa pääsiäislomasta ja mahdollisesta lomamatkasta, ihan vaikka vain pitkästä viikonlopusta tai parista yöstä jossain muualla kuin kotona. Mies ehditti Ruotsin suuria järviä, mutta en oikein tiedä. Millainen loma se sellainen olisi, jonka aikana yksi kalastaisi ja muut katsoisivat hotellihuoneessa teeveetä - ja vielä ruotsalaista?