Ja taas on tullut se aika vuodesta, kun on pimeää sekä töihin lähdettäessä että sieltä palattaessa. En tykkää! Tänäänkin sää on kuin lehmän henkäys: lämmin ja kostea. Lämpötila uskomattomat +7 astetta eikä lumesta tietoakaan. Mutta voittajan on sentään helppo hymyillä, sillä sain kuin sainkin palkankorotuksen, vaikka esimies ei sitä puoltanutkaan (eikä edes esimiehen esimies). Viime aikaisen tutkimuksen mukaan hyvä esimies on tärkeämpi kuin riittävän suuri palkka (meniköhän se ihan näin, korjatkaa jos olen väärässä), mutta kun esimiestä on hankala vaihtaa, niin sopiva palkka tekee kyllä aika tyytyväiseksi. Vaikka ei raha varsinaisesti onnelliseksi tee, mutta tuntuu hyvältä saada työn vaativuutta vastaavaa palkkaa menetetystä vapaa-ajasta.

Neulominen minun pitäisi varmaankin lopettaa kokonaan. Taas näet tulee sutta ja sekundaa. Neulon Dropsin ohjeella Pepille villatakkia, siitä on miehusta jo valmis. Hihaa olin neulonut parikymmentä senttiä, ja koska se näytti aika kapealta, sovitin sitä. Ja olihan se kapea, liiankin! Olisi tietysti pitänyt jo aiemmin sovittaa, mutta kun tietää kuinka vaikeaa se on alle 2-vuotiaalle, niin se oli jotenkin jäänyt. Eihän tämä muuten niin paljoa harmittaisi, mutta kun olen tehnyt sitä samaa hihaa jo kuukauden, en onneksi ainoana neuleenani, mutta kuitenkin. Murrr. Onneksi kohta saan valmiiksi ihanat sormikkaat, ihan itselle tällä kertaa.

Pikkuneiti on viimeaikoina muodostanut kolmen sanan lauseita, ihanaa seurata miten kielen oppiminen kehittyy. Jotenkin kun saisi sen kaiken pulloon, niin voisi myöhemmin muistella. Viime viikolla hän oli varahoidossa, ja palautteena kolmen päivän jälkeen eräs hoitaja kertoi, että tyttäremme oppii varmaan pian kuivaksi. - Ai jaa, oppii vai, minä siihen. Kotona pottailuinnostuksessa on viimeaikoina ollut taantumista, mutta hoidossa ei ollut mennyt kuin pari vaippaa päivässä, kun kaikki asiat olivat tulleet pottaan.

Tänään kävin hammashygieenikolla raapututtamassa hampaitani, ja hammaslääkärini oli laittanut viestiä, että toinen alaviisurini on tehotarkkailussa ja poistetaan, jos jotain vaivaa ilmenee. Ei ole ilmennyt tähän saakka, ja toivottavasti ei ilmenekään, sillä poiston joutuu ehkä tekemään joku "Makkonen", joka on taitava viisureiden poistaja. Ei minusta kuulostanut kovin lupaavalta.